Mi is az a kavicsvédő fólia? 

Eredetileg ezt a fóliát PPF-nek hívják, mely a Paint Protection Film, azaz magyarra fordítva festék védő fólia elnevezést kapta. Hívjuk még karosszéria védő, kőfelverődés védő és néha egyszerűen kővédő fóliának is. A PPF egy hőre lágyuló uretán fólia, amelyet gyakran öngyógyuló fóliaként használnak legtöbb esetben új, de használt autó fényezett felületeire annak érdekében, hogy megvédje a fényezést a kőfelverődésektől, a rovaroktól és kisebb karcoktól, kopásoktól. A védőfóliákat előszeretettel használják személy- és teherautókon, repülőgépekben, lakókocsikban, mobiltelefonokon, elektronikában, képernyőkön, motorkerékpárokon és sok más területen is. A festékvédő fóliát szinte az összes autógyártó OEM jóváhagyja.

Miért érdemes kavicsvédő fóliát használni?

Mely felületeket érdemes fóliázni?

Egy jó minőségű kavicsvédő fólia segít, hogy az autónk szép gyári fényezését megőrizzük eredeti állapotában. A festékvédő fóliát a gyártók kis mértékben telepítik az autók különféle részeire, míg az autógyárakban (például a Porsche a hatsó sarvédő ívekre) ez a felső kategóriás autók esetén jellemzőbb.  A legtöbb alacsonyabb kategóriájú autó esetén a gyártó ezt nem teszi meg, viszont újonnan vásárolt autónkhoz extraként kerhetjük. Bár gyártótól vásároljuk ezeket a termékeket, a mi általunk felhelyezett fóliákkal ellentétben nem megfelelően követik az íveket, és csak egy általanos sablon alapján vannak előre legyártva, arról nem is beszélve, hogy sok esetben ezeket magunknak kell felhelyezni. Mivel a gyári megoldások, csak 1-1 kisebb felületre (sárvédő alsó íve, kilincsfészek, ajtóél) jelentenek megoldást, így sokan keresnek fel minket. A mi ügyfeleink körében a legelterjedtebb az autók elejének fóliázása. Ezek a felületek vannak kitéve legjobban a külső hatásoknak. Ha a kőfelverődés elleni védelem a cél, akkor a lökhárító, motorháztető, sárvédők, fényszórók, visszapillantó tükrök burkolatának fóliázása javasolt. Ezen felül szokás fóliázni az „A” oszlopokat, és a tető elejét, a szélvédő felett 10-15cm magasságban. Szoktuk ajánlani a kilincsfészkek, belső küszöbök fóliázását, és a hátsó lökhárító tetejét, hogy a csomagtartóba való ki-be pakolások alkalmával ne karcolódjon össze. A New Style műhelyében a PPF-et képesített, képzett szakemberek telepítik, akik csak és kizárólag magas minőségű fényezés védő fóliákat alkalaznak.

 

Milyen fóliát válasszak?

A mai autóipari PPF rendkívül jól alkalmazható domború és sík felületeken is. Optikailag tiszta, különféle vastagságban kapható. A legmodernebb termékek többrétegűek, és öngyógyító fedőréteget kínálnak, amely megtisztítás vagy megkarcolódás után képes megújulni, és több mint tíz évig megőrzi a minőségét. Nem színeződik el, és az erős ragasztó rétegnek köszönhetően nem válik el a felülettől. A legtöbb fóliagyártó cégnek van kavicsvédő fóliája. Sajnos nagyon vékony és gyenge minőségű fóliákat is kaphatunk, ha nem a megfelelő helyre visszük autónkat. Az autó front részére érdemes vastagabb, 150- 300 mikronos fóliát választani. Ez nagyobb, autópálya sebesség mellett is képes megvédeni autója fényezését. Az autó oldalán, hátulján, esetleg belső felületek esetén, elegendő egy 100-150 mikron vastagságú védőfólia is. Mielőtt fóliáztatná autóját érdemes körbejárni a kivitelezőket, és megtudni, hol mit is kapunk a pénzünkért. A fényezés védő fóliák magasabb árfekvésű anyagok, ezt kihasználva sokan gyenge minőséget szolgáltatnak és hosszú távon sajnos drágább lesz a hús mint a leves. Természetesen vannak nagyon jó minőségű fóliák a legnagyobb gyártók palettáján, mi is ezekhez ragaszkodunk, így a maximális 10 év garanciát tudjuk vállalni a munkáinkra.

Mi a fóliázás menete?

Felméréstől az átadásig!

Ha ön érdeklődik a fényezés védő fólia után, akkor keressen minket bizalommal a megadott elérhetőségeink egyikén. Telefonos egyeztetés alapján már kiderül, hogy az autó felméréséhez szükséges-e egy előzetes találkozás. A legtöbb esetben az autók típusának megfelelően gyári szabásmintát alkalmazunk. Ez a szabásminta megmutatja, hogy a munka elvégzéséhez mennyi anyag szükséges. A továbbiakban ez mutatja meg, hogy a kiválasztott fólia alapján (vagyis annak értéke alapján) mennyibe fog kerülni a munka. Feltételezzzük azt, hogy ez az összeg az ügyfelünknek megfelel, ez esetben kiállítunk egy előleg számlát az ügyfélnek, mely a teljes költség felét tartalmazza. Ezzel egyidőben fixáljuk le a kivitelezés pontos idejét. Az autót mi is alaposan áttisztítjuk, de a lehető legtisztábban kell elhozni. Amint kész a fóliázás, az időjárás függvényében legalabb 1 éjszakát még nalunk marad az autó, és átadás előtt még egyszer megvizsgáljuk, hogy minden tökéletesen és hibátlanul a helyén legyen. Ezután az ügyfél átveheti autóját, kiállítjuk a végszámlát és a garancialevelet. A garancia feltétele, hogy 1-1,5 hét múlva az ügyfélnek vissza kell jönnie egy ellenőrzésre.

  

LLumar kőfelverődésvédő, vagy fényezésvédő fólia

 LLumar PPF (Paint Protection Film – Fényezés Védő Fólia)

Az Eastman Chemical Company amerikai gyártó, Magyarországon LLumar öngyógyuló fóliája, igencsak elterjedt. Ez a világon egyedülálló tulajdonságának köszönhető. Mint ahogy a legtöbb karosszériavédő fólia, ez is több rétegből épül fel, viszont a LLumar PPF felső rétege egy öngyógyuló réteggel van ellátva. Enyhe karcolások esetén, regenerálja magát a fólia akár perceken belül. Karosszériavédő fóliák esetén legtöbb esetben 3 év a garancia, LLumar PPF esetén ez 5 év, de a tapasztalatok azt mutatják, 5 év után is igen jól megállja a helyét! Ezt követően fejlesztették ki a LLumar PPF utódját, a LLumar PPF Platinum-ot, mely újabb tulajdonságokkal ruházta fel az anyagot!

LLumar Platinum PPF (Paint Protection Film – Fényezés Védő Fólia)

Bár a LLumar Platinum PPF villámgyorsan betört a piacra, mellett az elődje, a LLumar PPF öngyógyuló karosszériavédő fólia is forgalomban maradt. Ahogy az eddigi PPF-ek a Platinum PPF is kapható fényes, ill. matt kivitelben is!

Miben más a Platinum védőfólia, mint a normál PPF?

A LLumar Platinum PPF már egy magasabb, és fejlettebb szintre lép az egyébként is prémium minőségű LLumar PPF-hez képest. A PPF Platinum, egy speciális Hydrogard™ technológiával készül, ami által sokkal ellenállóbbá válik a karosszériavédő fólia. Az innovatív hidrofób polimer bevonat megakadályozza, hogy a szennyeződések beágyazódjanak a fólia felületén, ezáltal meghosszabbodik a fólia élettartama is. A LLumar Platinum PPF-re egyedülálló 10 év garancia van. Ez idő alatt, teljes körű védelmet nyújt.