Mi is az a kavicsvédő fólia? 

A kavicsvédő fóliákat több néven is meg lehet találni az interneten. Kőfelverődés védő fólia, mint Stone Protection Film, Fényezés védő fólia, mint Paint Protection Film (PPF), de Magyarországon sokszor karosszériavédő fóliának is hívják!

 

Miért érdemes kavicsvédő fóliát használni?

Mely felületeket érdemes fóliázni?

Egy jó minőségű kavicsvédő fólia segít, hogy az autónk szép gyári fényezését megőrizzük eredeti állapotában. Ügyfeleink körében a legelterjedtebb az autók elejének fóliázása. Ezek a legfrekventáltabb felületek, a külső behatásokkal szemben. Ha a kőfelverődés elleni védelem a cél, akkor a lökhárító, motorháztető, sárvédők, fényszórók, visszapillantó tükrök fóliázása javasolt. Ezen felül szokás fóliázni az „A” oszlopokat, és a tető elejét, a szélvédő felett 10-15cm szélességben. Szoktuk ajánlani a kilincsfészkek, belső küszöbök fóliázását, és a hátsó lökhárító tetejét, hogy a csomagtartóba ki-be pakolásokkor ne karcolódjon össze.

 

Milyen fóliát válasszak?

Igen széles a paletta, ha kavicsvédő fóliára keresünk. A legtöbb fóliagyártó cégnek van kavicsvédő fóliája. Ennek köszönhetően, könnyen mellé foghatunk, ugyanis tele a piac gyenge minőségű anyagokkal. Az autó front részére érdemes vastagabb, 150 mikronos fóliát választani. Ez nagyobb, autópálya sebesség mellett is képes megvédeni autója fényezését. Az autó oldalán, hátulján, esetleg belső felületek esetén, elegendő egy 100 mikron vastagságú védőfólia is. Minden esetben érdemes jól körüljárni a témát mielőtt a fóliázás mellett döntünk. Természetesen vannak nagyon jó minőségű fóliák a legnagyobb gyártók palettáján. Mi a legtöbb estben Gratityp és a LLumar anyagait használjuk.

  

LLumar kőfelverődésvédő, vagy fényezésvédő fólia

 LLumar PPF (Paint Protection Film – Fényezés Védő Fólia)

Az Eastman Chemical Company amerikai gyártó, Magyarországon LLumar öngyógyuló fóliája, igencsak elterjedt. Ez a világon egyedülálló tulajdonságának köszönhető. Mint ahogy a legtöbb karosszériavédő fólia, ez is több rétegből épül fel, viszont a LLumar PPF felső rétege egy öngyógyuló réteggel van ellátva. Enyhe karcolások esetén, regenerálja magát a fólia akár perceken belül. Karosszériavédő fóliák esetén legtöbb esetben 3 év a garancia, LLumar PPF esetén ez 5 év, de a tapasztalatok azt mutatják, 5 év után is igen jól megállja a helyét! Ezt követően fejlesztették ki a LLumar PPF utódját, a LLumar PPF Platinum-ot, mely újabb tulajdonságokkal ruházta fel az anyagot!

LLumar Platinum PPF (Paint Protection Film – Fényezés Védő Fólia)

Bár a LLumar Platinum PPF villámgyorsan betört a piacra, mellett az elődje, a LLumar PPF öngyógyuló karosszériavédő fólia is forgalomban maradt. Ahogy az eddigi PPF-ek a Platinum PPF is kapható fényes, ill. matt kivitelben is!

Miben más a Platinum védőfólia, mint a normál PPF?

A LLumar Platinum PPF már egy magasabb, és fejlettebb szintre lép az egyébként is prémium minőségű LLumar PPF-hez képest. A PPF Platinum, egy speciális Hydrogard™ technológiával készül, ami által sokkal ellenállóbbá válik a karosszériavédő fólia. Az innovatív hidrofób polimer bevonat megakadályozza, hogy a szennyeződések beágyazódjanak a fólia felületén, ezáltal meghosszabbodik a fólia élettartama is. A LLumar Platinum PPF-re egyedülálló 10 év garancia van. Ez idő alatt, teljes körű védelmet nyújt.